Kritikus pont, az adatmigráció

Az adatmigrálás kritikus pont az iratkezelő szoftvert cserélő szervezetek számára, ezért kellő körültekintést igényel, hogy kire bízzuk ezt a feladatot. A DMS One a hazánkban fellelhető összes iratkezelő rendszerből migrált már adatokat saját szoftvereibe, így a szervezete által használt iktató rendszer sem jelenthet problémát!

Mire figyeljünk az adatmigráció során?

Ha ügyfelekkel beszélgetünk arról, hogy egy iratkezelő program bevezetése milyen kockázati tényezőkkel járhat a szervezet számára, az adatmigrálást az elsők között említik. Az adatmigráció, vagyis az adatok régi iktató programból való kinyerése és az új rendszerbe történő átemelése, mindig kritikus pont a szoftverbevezetés során. Ha jól dolgoztunk, akkor az adatmigráció után minden iratunk a megfelelő helyre kerül és bevezetett dokumentumkezelő rendszerünk szinte úgy tartalmazza az előző rendszerben rögzített adatokat, mintha kezdettől fogva az új szoftvert használnánk. Tapasztalatok szerint mindez sajnos csak ritkán történik így, és sok esetben kompromisszumokat kell kötnünk az adatok migrálásával kapcsolatban.

A fentiek miatt kellő körültekintéssel kell adatmigrációs partnert választani, aki bejáratott módszertannal és sok száz elvégzett migrációs projekttel rendelkezik. Fontos, hogy olyan szakmai partnerre bízzuk szervezetünk adatait, iratait, akiben megbízunk!

A DMS One adatmigrációs módszertana

Ügyfeleink legfőbb félelme, hogy az adatmigrálás során fennáll az adatvesztés lehetősége.  Az adatmigráció a szoftverbevezetés egyik alapvető lépése, így előnyösebb, ha minél hamarabb elvégezzük. Az adatok betöltését nem szabad az utolsó pillanatra, a rendszer éles indulásának időszakára hagyni. Fontos, hogy már a bevezetési projekt első harmadában kiderüljön, ha valamiért nehézségekbe ütközik az adatok betöltése.

Az elmúlt másfél évtizedben számos migrációs projektet felügyeltünk, vezényeltünk le, így tisztában vagyunk az esetleges buktatókkal. Minden esetben adatmigrációs módszertani leírást készítünk, melyben rögzítjük a migrálandó metaadatok körét. Többféle migrációs megoldást is kínálunk, abban viszont mindegyik megegyezik, hogy ügyfeleink még az új rendszerbe történő adatbetöltés előtt egy offline validáló eszköz segítségével ellenőrizhetik az adatállományt, így meggyőződhetnek azok formai helyességéről.

Olvasson további érdekes tartalmakat!

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat, ami valóban segít. A bevezetést követően ügyfélként is mindig számíthat ránk! Munkatársaink gyorsan, rugalmasan reagálnak a megkeresésekre, és találnak megoldást az esetleges problémákra. Megújult ügyfélszolgálati rendszerünknek köszönhetően dokumentált formában kerülnek rögzítésre a bejelentések.

Részletek

Oktatások

Bevezetési módszertanunk szerint a rendszer telepítését és testreszabását követően megkezdődik a felhasználók oktatása. Az országban egyedülálló módon online oktatási portálunkon, valamint kiscsoportos géptermi oktatások keretében, szerepkörök szerint képezzük iratkezelő szoftvereink leendő elégedett felhasználóit.

Részletek

Szoftverbevezetés

A jó szoftver önmagában nem elég. A sikeres bevezetés titka még a kiforrott bevezetési módszertan, valamint a bevezetést végző tanácsadó szakemberek tapasztalata, szakmai felkészültsége. Az optimális iratkezelési folyamatok kialakításához és a rendszer ügyféligények szerinti testreszabásához mindez nélkülözhetetlen.

Részletek

Egy jó szoftver csak fél siker. Ne csak szoftvert válasszon körültekintéssel, hanem partnert is!

Az évek alatt kidolgozott szoftverbevezetési módszertan, a vállalat hatékony működését támogató munkafolyamat-kialakítás és a projektvezető munkatársak szakmai tudása is hozzájárul a kiválasztott rendszer problémamentes bevezetéséhez. Önnek is segíthetünk?

Kapcsolatfelvétel Demókérés